februarie 06, 2008

Poate la anu', mamă

De parcă m-aş putea sui într-o maşină, la volan, cu permis în buzunar, ca să conduc de azi şi până în decembrie, spre casă, ascultând o singură melodie. Uite, mi-ar plăcea să nu întârzii la masa de Crăciun, să am cadouri pe bancheta din spate şi un braţ de beteală în dreapta. Şi aş conduce aşa, singură, două sute de kilometri în unsprezece luni, aş sări peste Paşte şi peste ziua mea. Iar când aş ajunge în parcare, ar ninge sfios numai în dreptul meu cu fulgi de îngheţată de vanilie.

Mama să fie bătrână, să poarte ochelari şi părul prins într-un coc imens, tata să aibă burtă de moşneag şi mustaţă căruntă, iar din bucătărie să se umple casa de miros de cozonaci. În brad să stea agăţate cărţi de joc, bilete la Loto şi cecuri în alb, să vorbim despre cât de lung a fost drumul şi să ne minunăm unde am ajuns. Mama să fie glumeaţă cum ştie ea şi cum mi-a dat să învăţ, să mă întrebe iar de iubiţi şi amanţi, iar eu, în loc să chicotesc cum am făcut ultima dată, să-i întind mâna stângă şi să-i urmăresc ochii cum se umezesc. Tata să aducă trei pahare cu picior înalt şi să desfacă o sticlă de vin din cele interzise, ascunse după sfeşnice de sticlă, bibelouri cu balerine şi farfuriuţe pentru desert. Iar din altă cameră, din pereţi sau chiar din tavan, nu mă supăr, să se audă o singură melodie:

12 comentarii:

  1. Anonim22:09:00

    Fara legatura cu postul asta, merci pentru cuvintele care suna bine, povestile care au ritm, le auzi si le asculti cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu plăcere i guess :)

    strânge bine poveştile. e păcat să le laşi să se risipească. iar când crezi că ai ceva ce aduce a melodie pentru minte, suflet sau trup, împarte cu ceilalţi. cred că asta e cea mai simplă reţetă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim13:05:00

    piesa, la fel ca rândurile tale.. genul de pilule care te fac dependent :)

    RăspundețiȘtergere
  4. eu să zic mulţumesc sau să anunţ autorităţile şi clinicile de dezintoxicare?:)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai promite vise/visuri! ;))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu am promis. unde ai văzut tu asta?

    RăspundețiȘtergere
  7. promisiuni albe ca printre-rândurile?

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim16:07:00

    nicidecum. mã mulţumesc cu un mulţumesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim11:23:00

    As putea sa jur ca mi-ai vazut gandurile si ca le-ai scris cum numai tu stii... Si eu simt la fel... Mi se intampla ca uneori, cand ma opresc din tumultul cotidianului, sa ma "asez" pe o "banca" speciala a sufletului si sa regret ca pierd atat de multe clipe pretioase din viata familiei mele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim11:26:00

    Trebuie sa-mi "soptesti" cine canta piesa minunata pe care visezi la Craciunul acela!

    RăspundețiȘtergere