iunie 04, 2007

febră

Ai palmele roşii şi gâfâi. Nu ai venit de la jogging, nu te-a alergat câinele vecinei de la parter şi nici nu ai urcat scările. Te-ai aşezat în fund, pe hol şi te uiţi în tavan. Eşti înconjurată de sacoşe. Multe şi albe. Opt, zece, douăsprezece... încă nu le-ai numărat. Te mănâncă pielea şi ţi-e cald!!!!

Hai să dăm timpul înapoi cu vreo 8-9 ore...

Ora 10:00. Duminică. Te dai jos din pat, buimacă şi cu ochii închişi că doar ai memorat unde e uşa de la baie. Ţi-e sete. Schimbi traseul până la frigider. Bei Cola. Desigur, pe stomacul gol. Ţi-e foame, dar vai! nu ţi-a lăsat nimeni micul dejun; nu mai stai cu mama şi nici nu mai ai nimic de preparat rapid prin frigider. Bei iar Cola si te prefaci că nu ţi-e foame. 3 în 1 n-ai şi ţi-e lene să faci o cafea. Dai drumu la muzică. Mai că ai dansa, dacă nu te-ar durea oribil tălpile.

Ora 13:00. Ţi-e o foame îngrozitoare. Ai terminat sticla de Cola. Te bagi în duş şi îţi aduci aminte că n-ai dormit destul. Cu prosopul ud, te prăbuşeşti în pat şi îţi faci planul. Iei o hârtie şi un creion de pe birou. Te apuci să scrii o listă. În capul foii - un titlu: Shopping day! şi, lângă, o faţă zâmbitoare.

Ora 16:00. Ajungi la hypersupermega market. Iei un cărucior. Îl împingi către rafturi şi te apuci să caşti gura. Adori magazinele astea - atâta de mari, colorate şi pline de punguliţe, cutiuţe, caserole, bidonaşe, sticluţe, sticle şi fructe colorate. Te repezi la rafturi. Balsam de buze. Lumănări parfumate. Ciocolată. Caiete cu spiră. Jucării de pluş. Dvd-uri. Farfurii de sticlă. Prosoape de bucătărie. Umpli jumătate de coş. Pui pauză. Ai uitat de lista din buzunar. O scoţi. Te uiţi în coş. Te uiţi în listă. Oooops! Parcă trebuia să cumperi STRICTUL NECESAR! Doar n-o să te apuci să pui la loc ce ai strâns într-o oră şi jumătate. Asta e. Rămâi cu ele. Termini şi cu lista. Verifici fiecare rând scris cu creionul. Caruciorul - aproape plin. Mergi la casă. Coada uriaşă nu te mai uimeşte.. whatever.. nu te mai grăbesti pentru că nu ai de ales - tre' să stai! Ai citi o carte, dar standul ăla de "beletristică" e în capătul celalalt al magazinului. Ridici punga de lapte din coş. Expiră maine. Grozav! Iaurt cu 2% grăsime şi cremă de faţă antirid ..wtf? NICIODATĂ să nu mergi la cumpărături mahmură! Săpun lichid cu lapte de migdale şi piersici ...ţi se face foame! NICIODATĂ să nu mergi la cumpărături flămândă! Ajungi, în sfârşit, la casă. O sacoşă. Două sacoşe. Trei. Repede îşi mai mişcă mâinile fătuca asta. Pac, un produs, pac, patru..lapte, cereale, banane, salată de ton, balsam de rufe, detergent, luciu de buze...STOP! Îţi vine să o iei de păr. "Mişcă-te, dom'le mai încet că ameţesc!!!"

Ora 18:00. Fătuca super îndemânatică îţi întinde bonul. Prea mult. Închide gura, nu te holba ca toanta la casa de marcat. Nu-ţi fură nimeni banii din portofel. Cu mâna ta ţi-ai facut-o! Întinzi bancnotele. Nu primeşti rest. Asta pentru că nu mai e de unde. Iei sacoşele în mână ... parcă voiai să iei un taxi. Te uiţi în portofel. Te uiţi prin buzunare. Oh, well.. we all love subways after all! Prinzi metroul la ţanc! Te instalezi cu tot cu bagaje într-un colţ. Te sprijini de o uşă. Te dor degetele. În vară faci şcoala de şoferi..claaar!!!

Ora 19:00. Descui uşa. Arunci sacoşele în mijlocul casei. Ai palmele roşii. Şi gâfâi. Nu ai venit de la jogging, nu te-a alergat câinele vecinei de la parter şi nici nu ai urcat scările... It's just shopping!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu