aprilie 04, 2008

You get what you give?

Men like scars

Pesemne bărbaţilor le place să lase urme: parfumuri, vânătăi, replici, reproşuri, cutii de bere, sticle de whiskey, şosete, tricouri, Am dormit aici, Aici am gătit omletă, Nu-mi plac prietenii tăi, Pe aici nu se trece şi fotografii pupăcioase de vacanţă sau de studio.

Aproape toate cărţile mele au cicatrici pe prima pagină, de obicei sunt mâzgâlituri dulcege sau complimente de un rând care m-au văzut de câteva ori şi m-au lăsat, na, ce puteau să facă, să mă smiorcăi în faţa literelor strâmbe de cerneală sau de pix. Unele au semnături crestate cum au toţi copacii pe care îi necăjesc băieţandrii în excursii (opa c-am găsit un insight!). O pagină se sfârşeşte cu Cu drag, una Cu dragoste, alta începe cu Să nu. Pe prima pagină din cea mai ochioasă carte de pe raft - o ediţie adorabilă Love, etc - s-a presat o şoaptă nu foarte veche care mă roagă să rămân aşa şi nici nu contează cum se termină fraza. Foarte frumos. Sincer. Simplu. Dar nu s-a gândit băiatul ăla care a tatuat şoapta că tocmai sfatul lui o să-mi dea de gândit şi nu o să-l las să treacă de prima pagină?


ASR Mintea cea dintâi

Chiar şi bărbaţii care umblă toată ziua cu etichete lasă cicatrici. Am dat peste un principe care şi-a dedicat un eseu principesei Sale chiar de ziua ei şi nu oriunde, ci virtual, pe un blog, o scrisoare pixelată cu poalele în brâu şi cu halatul de casă descheiat, care nu o să-şi găsească niciodată locul într-o poveste, darămite într-un palat. Principesa nu a tresărit în niciun fel şi nici nu i-a trimis de îndată un comentariu-răvaş pe blog - te ador, Principelul meu, ce frumos ai scris, nu mă aşteptam. Nu ştiu lucruri mari despre prinţese şi principese, dar sunt sigură că nu le plac scrisorile deschise în ochii lumii, fie ea şi virtuală, şi nici nu preferă laptopul unui porumbel voiajor grăsun care soseşte la fereastră cu scrisori sigiliate cu ceară, prinse cu panglici în cioc.

15 comentarii:

  1. ce dragut! baieti care sa iti daruiasca carti (iarta-mi cacofonia)unde-i gasesti :P? :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Măi, sinceră să fiu, recunosc mai degrabă apucături feminine în lăsatul de urme. Nu ţi-e cunoscut datul pernei cu parfum, dimineaţa, după ce s-a dus el la duş, astfel încât noaptea viitoare, când nu vei mai dormi cu el, să-i miroase a tine şi să i se facă dor? Ori ştampilatul gulerului cămăşii, cu ruj roşu, ca din întâmplare? Ori aranjatul de întâlniri absolut întâmplătoare, astfel încât tu să arăţi impecabil, să miroşi impecabil, să fii însoţită de un coleg-bărbat impecabil şi să mimezi surpriza şi stânjeneala aducătoare de întrebări chinuitoare în sufletului bietului subiect al interesului tău? Nu?!? Nici mie. Dar vorbeşte lumea. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca de multe ori babrbatii lasa urme si involuntar, dar atunci cand o fac cu un scop sunt chair drgautzi... pentru ca nu vezi prea des asta... sau cel putin n-am vazut eu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. inger, pe unii în anticariate, alţii răsar din senin la uşa mea. Sunt ca ciupercile după smiorcăială, good mushrooms, you know.;)

    innuenda, oh-la-la, am impresia că avem multe de povestit!:)

    anna, cam aşa mă gândeam şi eu: involuntar. le stă în fire, ce să mai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim23:36:00

    N-am inteles nimic. Cum vine chestia asta cu lasatul urmelor? Isi marcheaza teritoriul? Wtf?

    RăspundețiȘtergere
  6. adica cum ti-a venit un insight ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Insight means:
    = a feeling of understanding
    = the clear (and often sudden) understanding of a complex situation
    = grasping the inner nature of things intuitively

    mai multe detalii pe: wordnet.princeton.edu/perl/webwn

    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. "profunzeala" dupa cum zicea Dl. Matasel

    RăspundețiȘtergere
  9. deci :(
    nici tu nu stiai complet.
    si mi-ai servit o definitie cand in realitate la tine in cap umbla un iepure care vrea sa te lasi de cola.

    RăspundețiȘtergere
  10. voiam să fiu precisă. nu ştiam că umbli cu mătăşel în traistă. :)

    iepurele umblă pe birou. la mine în cap, numai idei!

    RăspundețiȘtergere
  11. cine io ?
    matasel dupa mine poa sa fie maxim un fel de esarfa din matase artificiala care se leaga in dreapta sau in stanga de comunitatea gay. asta cand nu e un motan.

    RăspundețiȘtergere