aprilie 08, 2009

O femeie, o poşetă

O femeie se grăbeşte să ajungă la un interviu. În timp ce se spală pe dinţi, îşi dă seama că e pe jumătate îmbracată. Cu periuţa în gură, aleargă în dormitor, se împiedică de poşeta care e aruncată pe jos, cade şi îşi rupe un dinte. Poşeta e deschisă, întoarsă cu fundul în sus. O femeie poate, în acelaşi timp, să se grăbească şi să plângă. Îşi şterge ochii, nasul, îşi ia pantaloni din dulap şi îşi umple la loc poşeta: telefoane, portofel, stilou, pix, carneţel, agendă, pliculeţ de zahăr, gumă de mestecat, aţă dentară, antiperspirant, bilet de tren, bilet de autobuz, cartelă de metrou, acadea, papiotă cu aţă neagră, broşă, pachet de şerveţele parfumate, mărţişor, fiole de rozmarin, vitamine, ruj, balsam de buze, cremă cicatrizantă, plasturi şi handsfree.

O femeie, când se grăbeşte, are timp să se uite în oglindă. Dintele ciobit se vede doar dacă zâmbeşte. O femeie decide să fie foarte serioasă la interviu. Îşi ia poşeta, se încalţă şi coboară scările, grăbindu-se fuga-fuga, uite o maşină!

O femeie, când se grăbeşte şi îşi rupe un dinte, ia un taxi ca să ajungă la interviu. Când scoate portofelul, fermoarul poşetei se agaţă de scaun şi, din nou, o femeie îşi umple la loc poşeta: telefoane, portofel, stilou, pix, carneţel, agendă, pliculeţ de zahăr, gumă de mestecat, aţă dentară, etc., etc...


După interviu, o femeie merge pe jos spre casă. O femeie merge pe jos când vrea să-şi demonstreze că e neobosită. Se opreşte la un supermarket, cumpără o rodie, un pomello, o salată verde, o sticlă de apă, roşii, ardei, pâine integrală, lapte şi cereale, detergent, balsam de rufe şi primeşte cadou o sacoşă ecologică în care le aşază pe toate. Sacoşa ecologică este grea. O femeie ştie acest lucru.

În drumul ei spre casă, o femeie aude un mieunat. Se opreşte, lasă sacoşa ecologică lângă o bancă şi, când vede pisica, o ademeneşte cu unghiile roşii ţup-ţup în braţe. O femeie are doar două mâini. Cu poşeta pe umăr, sacoşa ecologică într-o mână şi pisica în cealaltă, îi este foarte dificil să se deplaseze. O femeie decide să abandoneze sacoşa ecologică. I se pare o decizie bună, mai ales că, din cauza dintelui spart nu va reuşi să mănânce, iar, din cauza supărării cauzate de dinte, nu va avea chef să spele haine. O femeie e mulţumită de decizia pe care a luat-o şi îşi continuă drumul spre casă. Pisica miaună, se agită şi începe să zgârie. O femeie acceptă cu greu mieunelile şi mofturile, dacă nu sunt ale sale, aşa că aruncă pisica pe trotuar. O femeie scapă poşeta. Din nou, o femeie îşi umple la loc poşeta: telefoane, portofel, stilou, pix, carneţel etc., etc... În fine, o femeie ajunge acasă.

Iată cât de fidelă este o femeie poşetei sale!

12 comentarii:

  1. Faină povestirea. Finalul e puţin abrupt, dar mi-a plăcut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce face o femeie cu fiole de rozmarin țin io să știu.
    mă simt înconjurată de dinți, să nu mai aud de ei.
    de-aș auzi și io un lătrat stingher de talie mică..

    RăspundețiȘtergere
  4. îmi pare bine.

    o femeie cu rozmarin e o femeie cu baterii.

    alle, mai ales simplă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim22:39:00

    esti talentata. bravo! mi-a plcut articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. :))) Nu esti in niciun caz departe de adevar :) Mi-a placut tare mult povestirea!

    RăspundețiȘtergere
  8. madmoazel, da-mi si mie un mail la imarrra@yahoo.co.uk ca sa pot sa te invit la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim01:51:00

    Ah...cand ma gandesc ca si eu mi-am rupt o parte din dintele din fata!Si cu cata graba am lasat totul balta si ma indreptam plangand spre casa.
    Superba poveste!

    RăspundețiȘtergere
  10. uh, îmi pare rău de dinte.
    eu, până acum, am avut doar ocazia să-mi ştirbesc puţin smalţul.

    şi mulţumesc. mă bucur că te-a prins povestea:)

    RăspundețiȘtergere