aprilie 23, 2009

Azi, fără titlu, dacă nu vă supăraţi

Pe cât de geometrice şi gramatice sunt agendele cu tabelele/rubricile/fonturile lor ca vestoanele ofiţerilor de garnizoană, pe atât de dezordonat scrie Matilda în ele; nici n-ai crede că e născută în septembrie. Agendele sunt grozave pentru exerciţii de rebeliune, pentru răsfăţaţii năvălitori care vor să contrazică timpul şi rangul zilelelor din orice an. De câte ori, Matildo, n-ai scris ce aveai de făcut vineri 13 pe 2-3 pagini care le aparţineau zilelor de 14, 15, 16?

Uite că până la urmă trece timpul mai repede la cei născuţi înainte de ’88. Ne-am maturizat în pas săltat, în pas adăugat, în pasul uriaşului care trăieşte două zile, două săptămâni deodată şi apoi îşi smulge sprâncenele şi plânge că n-are timp să-şi facă trupă muzicală, să picteze unghiile pisicii sau să-şi spele puloverele pe care ar vrea să le croşeteze. Acum, Matilda e contrariată: ori scrie prea multe lucruri într-o zi, ori scrisul ei e prea relaxat pentru casetele înguste şi scurte ale agendei. Matilda, ia o pauză!

Dacă s-ar uita la televizor, Matilda ar vrea să vadă SanoBuletin [Buletinul Sănătos, pentru cunoscători] în loc de ghici-prezicerile meteorologice cu vocabularul-circuit închis, care conţin cuvinte sperioase, ca umbrelă, cizme de cauciuc, fular şi pulover:

“Mâine vom avea în toată ţara uşoare dureri de cap, iar în Banat şi Crişana se aşteaptă şi averse de palpitaţii. Luni şi joi se preconizează îmbunătăţirea sistemului nervos, iar în weekend sunt şanse ridicate de alergii la polen şi PMS izolat, în Dobrogea şi judeţul Alba. Iata-ne în luna aprilie, surprinşi de o căldură sufletească neobişnuită pentru această perioadă şi nicio urmă de furtună într-un pahar cu apă. Atenţie mare la decolteurile senine! Veştile bune nu se încheie aici, epidemia de herpes se face tot mai rar simţită în emisfera nordică. Avem Joi la Bucureşti şi Focşani, Jeudi la Paris, Donnerstag la Berlin şi Jueves la Barcelona şi Madrid.”

Ei, parcă nu mai spune nimeni piua când te joci de-a bună ziua!

4 comentarii:

 1. cineva chiar stie despre ce vorbeste.. ba chiar o stie pe matilda

  RăspundețiȘtergere
 2. şi altcineva este atât de rapid încât merită promptitudine gratinată/gratitudinată :)

  RăspundețiȘtergere
 3. ce dragut e ultimul paragraf,tu ar trebui sa iei pilule pentru exces de imaginatie :)) sau sa ne dai noua prescriptii :P te pup irina :*

  RăspundețiȘtergere
 4. te pup, piticule
  reţete nu mai am, am fost lacomă în ultimele luni!:D

  RăspundețiȘtergere