octombrie 14, 2009

Eu sunt pisica este

[judecăţi calde, la rece]

Iulie

Se liniştesc furtunile PMS. Îndată trece şi mania incompatibilităţilor intime şi sociale, dar, mai ales, fictive. Ceea ce a fost rostit cu ură se transformă în jenă rotundă şi roşie, care se micşorează odată cu soarele. Poate că mâine va creşte iar în chip de hâzenie sentimentală. Poate că, până mâine, am să înghit un fir de păr de pisică, ce îmi va ţine ocupat estrogenul.


Ce lucruri urâte pot fi scoase pe gură, uneori. Limba, saliva, dinţii, gingiile sunt martore la formarea unui con de dejecţie, care absoarbe păreri de rău. Nu vor fi niciodată rostite pentru că un impuls electric (care nici măcar nu are gură), de acolo de sus (din creierul supraîncălzit) spune că nu are rost. Să fie înghiţite, să fie şterse părerile din gură! Bucal vorbind, microbii nu supravieţuiesc nici măcar în găurile din măsele, darămite o părere. Şi mintea se balonează câteodată (la căldură, mi se pare că mai des) şi, din păcate, nici gargara intelectuală cu ghimbir eficient nu mai are rost.

Se schimbă subiectul rapid. Eludare. Se clasifică prejudecăţile mondiale despre pisici. Cel mai dificil e cu mirosurile noi, care îmi strică ordinea amintirilor balsamice. Sunt eu sau sunt pisică? Mă complic sau mă complac?

Matilda mă învaţă cum să mă pisicesc autentic. Încă nu ştiu dacă şi cine pe cine strică.


11 comentarii:

  1. Anonim17:09:00

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. primul blog de poezie naiva:
    http://ivcelnaiv.blogspot.com/2009/11/le-toi-de-moi.html

    si mai mult:
    http://ivcelnaiv.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. ladyyystarlilight! oare să fii prinsă sub un clopot de pisică de sticlă?

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim01:33:00

    Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă bucur să desopăr acest blog; consider că a fost o întâmplare fericită. Întâmplarea e că, de-o vreme, adaug la mine în blogroll blogurile care ocupă, la un moment dat, poziţia 1000 în ZeList. Aceasta e săptămâna ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. au crescut buruieni aici.
    cică spune NU drogurilor hăh

    @crocolili: sunt în hanoracul pisicii, mă ţine prizonieră ajutorrrrr!:D

    RăspundețiȘtergere
  7. cum se strecoara lumea tiptil, sa pliveasca buruienile..
    bine ca ma abonasem la comentariile astea, ca altfel n-as fi stiut.

    RăspundețiȘtergere
  8. si mie-mi plac pisicile, insa nu chiar asa incandescente ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ladystarlight e un hitulet misto al trupei Scorpions... o fi pe utube, asculta-l

    in rest, cu scrisul///

    RăspundețiȘtergere